Vliegtickets

Heel wat vliegmaatschappijen bieden tickets aan naar Sint Petersburg. Afhankelijk van de maatschappij die je kiest, kan je voor een zeer aantrekkelijk bedrag je vlucht boeken. De luchthaven van Sint Petersburg is relatief klein in verhouding met de grootsheid van de stad, maar wel van alle comfort voorzien. Op de luchthaven kan je makkelijk een taxi nemen die je naar het hotel van je keuze brengt doorheen de straten van het majestueuze Sint Petersburg.

Enkele vlucht

Om de beste prijzen te krijgen, is het interessant om eens na te gaan of je heen- en terugvlucht niet goedkoper zijn wanneer je voor verschillende maatschappijen kiest. Vaak doen maatschappijen een actie op één van beide vluchten en moet je de daaraan gekoppelde vlucht heel wat duurder betalen. Wanneer je echter bij de éne maatschappij een actieprijs hebt op je heenvlucht en bij een andere op je terugvlucht, kan je heel wat besparen.

Vlucht + hotel

Een andere optie is het combineren van je vlucht en hotel via één tussenpartij. Hierbij krijg je vaak voordeelprijzen doordat je een volledige vakantie bij hen boekt. Er zijn heel wat touroperators die een combinatie van vlucht en hotel aanbieden. Soms komen hier ook nog excursies bij of toegangstickets voor musea en/of het openbaar vervoer van Sint Petersburg. Zeker wanneer je er een voorkeur voor hebt dat je hele vakantie volgens een schema verloopt, is dit een interessante formule.

Wat kan en wat kan niet?

Hou er rekening mee dat iedere maatschappij zijn eigen reglement heeft op gebied van bagage en voeding. Zo zal je niet bij elke maatschappij een maaltijd krijgen tijdens de vlucht. Ook het gewicht van je toegelaten handbagage en bagage kan sterk verschillen. Sommige maatschappijen bieden online inchecken in, hiermee kan je heel wat tijd besparen op de luchthaven. Ga al deze zaken goed na voor je in de luchthaven staat.