hotel sint petersburg

Of je nu cultuur wil opsnuiven in sint Petersburg, op avontuur gaan met enkele vrienden of een romantische citytrip met je geliefde voor het oog hebt, een goede plek om te overnachten is altijd noodzakelijk. Gelukkig zijn er in sint Petersburg heel wat hotels te vinden. Enerzijds heb je de budgethotels en kleine bed & breakfasts, anderzijds de dure vijfsterrenhotels waar het je niet aan comfort zal ontbreken. De keuze die je maakt hangt natuurlijk af van je budget en het doel van je reis.

Sterren alom

Binnen de ruime keuze aan sterrenhotels kent Sint Petersburg twee duidelijke categorie├źn. Enerzijds zijn er de klassiekere, weelderige luxehotels die de sfeer van de tsaren en het majestueuze Russische Rijk uitstralen, anderzijds de moderne boetiekhotels met een strak en modern design. Beide type hotels zijn voorzien van alle moderne comfort en service, maar toch bieden ze je een totaal ander verblijf aan. Wie kiest voor een romantische uitstap zal in de klassiekere hotels helemaal in de juiste sfeer zitten en de modernere hotels eerder als kil ervaren. Wie echter op zakenreis is, is zeker gebaat bij een moderne omgeving.

Budget voor alles

Zoek je echter te reizen met een ietwat beperkter budget, dan zullen de vele hostels en bed & breakfast meer je gading zijn. Dit zijn hotels die je voorzien van alle nodige basics aan een zeer vriendelijke prijs. Zeker wanneer je hotel niet meer is dan een vertrekbasis waar je af en toe enkele uurtjes slapend doorbrengt, heb je hiermee de ideale plek gevonden. Afhankelijk van de service die geboden wordt, kan de prijs nogal verschillen.

Vooraf informeren

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan is het raadzaam op je hotel vooraf vast te leggen. Zo heb je zekerheid over prijs en beschikbaarheid. Bovendien zijn er vaak interessante zaken te doen voor de vroege vogels.