Kaart Sint Petersburg

Sint Petersburg is in het noordwestelijk gedeelte van Rusland gelegen en daarmee de noordelijkste stad ter wereld die miljoenen inwoners telt. Er zijn om en bij de vijf miljoen inwoners in de stad. Naast Moskou is Sint Petersburg de belangrijkste stad van Rusland en je zult dan ook heel wat historische gebouwen en bezienswaardigheden terugvinden op de kaart. De stad werd opgebouwd door Peter de Grote en kent heel wat Nederlandse invloeden gezien de tsaar daar een grote voorkeur voor had. Dat dit ooit de hoofdstad van het grote Russische Rijk was, wordt duidelijk aan het wegennetwerk en de vele mogelijkheden die dit gebied met zich meebrengt.

Stad van waters

Wat opvalt op de kaart van Sint Petersburg is de aanwezigheid van heel wat waters en kanalen. Sint Petersburg bestaat als het ware uit een heleboel eilanden die verspreid liggen tussen de vele rivieren en kanalen die de stad rijk is. De belangrijkste rivier die doorheen de stad stroomt is de Neva. De Neva doorkruist Sint Petersburg en stroomt dan verder naar de Finse Golf. In de stad zelf wordt ze overbouwd met heel wat bruggen die de verschillende eilanden met elkaar verbindt. Haar oorsprong vindt plaats in het Ladogameer.

Rivieren, rivieren, …

Maar de Neva is niet het enige water dat door Sint Petersburg stroomt. Tal van rivieren geven Sint Petersburg haar typische romantische uiterlijk en de bijhorende sfeer. Zo zijn er het Krjoekov en het Gribojedov kanaal, de Mojka en de Fontanka. Deze stromen vormen een wirwar aan blauwe lijnen op de kaart van Sint Petersburg. Wanneer we naar de buitenzijden van de stad kijken, zien we in de nabijheid de grenzen met Estland en Letland. Vanuit Sint Petersburg is een bezoekje naar één van deze buurlanden zeker een mogelijkheid. Je zal op de kaart zien dat ze behoorlijk dicht in de buurt liggen.