Stedentrip

Sint Petersburg is de bestemming bij uitstek voor een gevarieerde en boeiende stedentrip. Doordat de stad zowel architectuur, cultuur, ontspanning als lekker eten te bieden heeft, vul je moeiteloos enkele dagen zonder je een seconde te vervelen. Idealiter plan je één en ander vooraf zodat je niet overweldigd wordt door het grote aanbod aan activiteiten wanneer je in de stad bent. Zaken die zeker niet mogen ontbreken op je lijstje zijn het Winterpaleis, een balletvoorstelling en een typisch Russisch restaurantje. Daarnaast is ook een bezoek aan één van de vele orthodoxe kerken zeker de moeite waard. Zorg dat je voldoende tijd overhoudt om langs de straten te kuieren en mee te deinen op het Russische ritme.

Online stedentrips

Online zijn er heel wat aanbieders te vinden van stedentrips naar Sint Petersburg. Vaak verzorgen zij naast je hotel en vlucht ook enkele excursies en uitstapjes ter plaatse. Zo ben je er zeker van dat je de belangrijkste zaken zeker gezien hebt. Nadeel hiervan is wel dat je gebonden bent aan de planning van de reisoperator. Een andere mogelijkheid is een stedentrip zonder excursies te boeken. Hierbij kan je meestal wel vooraf de nodige informatie krijgen om zelf een planning in elkaar te steken.

Hoe lang duurt je stedentrip?

Heel wat stedentrips gaan uit van een bezoek van drie dagen aan een stad. Voor Sint Petersburg is dit echter veel te kort om alles te zien wat de stad te bieden heeft. Je kunt makkelijk een week doorbrengen in de stad en toch elke dag iets anders doen of bezichtigen. Een stedentrip van een week is dus zeker niet te lang. Een andere optie is om meerdere keren op stedentrip naar Sint Petersburg te gaan. Zo heb je heel wat korte vakanties die toch elke keer helemaal anders zijn.