Vakantie Sint Petersburg

Een vakantie in Sint Petersburg roept bij het grote publiek een beeld op van donkere nachten, ijzige temperaturen en sombere Russen. Niets is echter minder waar. Sint Petersburg kent in de zomermaanden aangename temperaturen rond de 20° en in de winter daalt het kwik slechts tot -10°. Dat is natuurlijk best fris, maar zeker niet te koud voor een aangename vakantie in Sint Petersburg. Bovendien zijn de dagen in de winter wel kort, maar vaak ook helder en zonnig en is het dus aangenaam vertoeven in de stad. In de zomer zijn de dagen zo lang, dat het in juni en juli tijdens de witte nachten nooit echt donker wordt.

Stad met geschiedenis

Dankzij Peter de Grote is Sint Petersburg een stad met een grote geschiedenis en een grote diversiteit. Zowel op gebied van architectuur als gastronomie kan de stad bekoren en is er voor ieder wat wils. Er kan zowel heel Westers gegeten worden als echt typisch Russisch. Vooral de blini’s zijn erg in trek bij toeristen en kan je in nagenoeg elk restaurantje krijgen. Wie door de straten wandelt, geniet met volle teugen van de prachtige gebouwen en ornamenten. In sommige delen is de rijkdom van de ooit machtige tsaren nog zichtbaar aanwezig.

Stad van podiumkunsten

Zonder podiumkunsten is een vakantie in Sint Petersburg niet geslaagd. Dat dit het kloppende hart van de stad is, wordt je duidelijk op iedere straathoek. Artiesten zorgen her en der voor het nodige vermaak en verblijden elke toerist. Maar ook in de vele mooie zalen kan je tijdens je vakantie aan Sint Petersburg genieten van fantastische shows. Als kers op de taart bezoek je een circus in sint Petersburg. Hoewel je weinig verstaat van de clowns, zal je er toch hartelijk om kunnen lachen. De andere circusacts zullen je met verstomming slaan.