Weer

Klimaat

In Sint Petersburg kan je spreken van een zacht zeeklimaat. De zomerse zijn warm, maar niet schroeierig heet en in de winters kan het koud worden, maar zonder extremen. Dit maakt van Sint Petersburg een stad die het hele jaar door aangenaam blijft om te bezoeken. Een nadeel in de winter is echter de zware sneeuwval waarmee de stad bijna jaarlijks te kampen heeft. Ideaal voor wintersport, maar iets minder wanneer je wilt rondwandelen in de mooie straten van Sint Petersburg. Bovendien blijft de vriesperiode ook erg lang aanhouden. Pas tegen de maand maart begint het te dooien en wordt het weer iets warmer. Een klein nadeel in de zomer is de kans op regen die nooit echt weg is. Daarom is het raadzaam om altijd een regenjas bij de hand te hebben, zelfs wanneer het buiten een aangename 20 graden is.

Ideale reisperiode

Opvallend in Sint Petersburg is het grote verschil in daglengte tussen winter en zomer. In de zomermaanden zijn de dagen erg lang. In juni en juli is er zelfs een periode waarin het nooit echt donker wordt. Deze periode noemt men de witte nachten. Dit fenomeen brengt prachtige taferelen met zich mee en is dan ook de ideale periode om een bezoekje aan Sint Petersburg te brengen. Bovendien worden de witte nachten uitbundig gevierd met allerhande festiviteiten. De temperatuur is op dit ogenblik een aangename 20 graden, maar het kan ook iets warmer worden.

Winter in Sint Petersburg

Ook de winter kan erg mooi zijn in Sint Petersburg. Dankzij de sneeuw kleurt het hele landschap wit wat adembenemend mooi is. Helaas zijn de dagen in de winter maar van korte duur. Het wordt pas laat licht en voor je het weet, is het alweer donker. De temperatuur zakt in januari tot -10 graden, dus enkele warme truien zijn zeker geen overbodige luxe.