Uitgaansgelegenheden

Sint Petersburg is dé stad bij uitstek om te genieten van podiumkunsten en dat is in elke straat voelbaar aanwezig. Het centrum van het uitgaansleven bevindt zich in Nevski Prospect. Deze grote boulevard situeert zich tussen adembenemende gebouwen en bruist dag en nacht van het leven. Zowel jong als oud, arm als rijk wandelt door deze straten op zoek naar een avond vol feestplezier. Hier kan je genieten van de prachtige architectuur van Rossi wanneer je door de straten van Sint Petersburg kuiert, maar ook het Ostrovskiplein is zeker een bezoekje waard. Wil je helemaal meegevoerd worden in het Russische gevoel dan zijn tickets voor het Kirovballet onontbeerlijk.

Circus

Dat podiumkunsten het kloppende hart van de stad zijn, wordt duidelijk wanneer je een avond kiest voor het circus. Hoewel je wellicht niets zal verstaan van de Russische acts blijven ze een absolute aanrader voor iedere toerist. Ook de andere shows die her en der in de stad worden opgevoerd zijn absoluut de moeite. Vaak vinden ze plaats in één van de prachtige gebouwen die ten tijde van het communisme werden opgetrokken om het volk van goedkoop vertier te voorzien.

Avondje stappen

Wie meer te vinden is voor een avondje stappen, drinken en dansen hoeft zich geen zorgen te maken. Het nachtleven in Sint Petersburg beperkt zich niet tot cultuur of spektakel. De stad kent steeds meer bars en dancing waar je tot in de vroege uurtjes een danspasje kan wagen op moderne westerse muziek. Vooral Wodka is hier erg in trek en dat Russen kunnen drinken als geen ander blijkt geen fabeltje te zijn. Wanneer je een glas wordt aangeboden, kan je beter niet weigeren. Samen dronken worden, is hier een uiting van vriendschap en een afwijzing komt dan ook hard aan. Menig vriendschappen zijn hier dan ook al ontstaan tussen pot en pint.